Napisz do nas

Kuchenny biznes

Filtracja wody w branży HoReCa

Branża HoReCa, obejmująca hotele, restauracje i kawiarnie, stoi przed wieloma wyzwaniami, by dostarczyć klientom najwyższą jakość usług. Jednym z kluczowych elementów tego procesu jest dostarczenie czystej i smacznej wody, niezależnie od tego, czy jest ona podawana bezpośrednio, czy wykorzystywana do przygotowania potraw i napojów. Odpowiednia filtracja w tej branży nie tylko wpływa na doświadczenie klienta, ale może również mieć wpływ na długotrwały sukces danego przedsiębiorstwa.

czytaj całość

Jak wypromować bloga kulinarnego?

Czy można realizować swoja pasję, zarażać nią innych i zarabiać na tym pieniądze? Można. Wiedzą o tym wszyscy Ci, którzy swoje zainteresowania prezentują na cieszących się poczytnością blogach. Podróże, moda, technologia, lifestyle, a także gotowanie to tematy o których wielu chce czytać, ale również wielu o nich pisać. Jak wynika z rankingów największa popularnością cieszą się blogi kulinarne, co kusi pasjonatów kuchni by tworzyć własne strony o tej tematyce. Jak wypromować i zwiększyć zasięg swojego bloga kulinarnego, by pokonać konkurencję i zaistnieć w blogosferze?

czytaj całość

Jak poprawić pozycje w Google bloga kulinarnego?

W obecnych czasach powszechnie dostępnego Internetu, blogi są jednym z bardziej popularnych źródeł masowego przekazu. Istnieje ich setki tysięcy i poruszają każdy możliwy temat – naprawdę każdy! Poszukiwanie informacji w książkach i encyklopediach zostało wyparte przez wyszukiwarki internetowe, które po wpisaniu kluczowego hasła wyświetlają miliardy propozycji z wymaganą wiedzą. Blogi tworzone są przez ludzi, którzy najczęściej dzielą się doświadczeniami z życia lub swoimi pasjami. Jeśli pisarzowi zależy na zyskaniu wielu czytelników i jak największej popularności, istotna jest pozycja bloga w wyszukiwarce. 

czytaj całość

Jak zrobić zdjęcie potraw?

Z zachwytem oglądamy piękne fotografie potraw w czasopismach lub Internecie i wyobrażamy sobie jak ten niesamowity efekt został osiągnięty. Przed oczami pojawia się profesjonalne studio, ciężki sprzęt, lampy, asystenci, sztuczne barwniki… Ogółem wszystko to, do czego dostępu nie mamy, więc o pięknym zdjęciu możemy jedynie pomarzyć. Nic bardziej mylnego. Fotografowanie jedzenia może być naprawdę proste i przyjemne.

czytaj całość

Czy praca kucharza jest ciężka?

Zawód kucharza od dawna odgrywa ważną rolę w społeczeństwie. W przeszłości dworscy kucharze posiadali wysoki status społeczny. Dziś sztuka gotowania znów cieszy się uznaniem i staje się coraz bardziej popularna.

 

czytaj całość

Używamy cookies

Używamy plików cookies aby ułatwić Ci korzystanie z naszych stron www, do celów statystycznych oraz reklamowych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci Twojego urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zmienić ustawienia przeglądarki tak, aby zablokować zapisywanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności.